طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش
انتشار: مهر 09، 1401
بروزرسانی: 22 تیر 1404

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

پس اگه دوست ندارین این اتفاق بیوفته خیلی راحت رب گوجه رو حذف کنید. فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند. من برای لعاب دادن به خورشت فنسجان از سیب زمینی با رنده ریزهم استفاده کردم اونم خیلی خوب می شود.

  • بعد از 5 دقیقه رب انار را اضافه کرده و مجددا تفت دهید.
  • اگر در این مرحله آب فسنجان کم بود یک لیوان آب سرد اضافه کنید (یادتان باشد در هر مرحله از پخت فسنجان که قرار است آب اضافه کنید، دمای آب حتما باید سرد باشد تا فسنجان به روغن بیفتد).
  • در طرز تهیه خورش فسنجان رشتی بهتر است از ران یا سینه مرغ همراه با استخوان استفاده کنید.
  • همچنین یک قاشق غذاخوری رب گوجه نیز برای رنگ بهتر می توانید به خورش اضافه نمایید.

اگر به تهیه غذا های شمالی علاقه دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله لیست غذاهای شمالی با دستور را مطالعه کنید. جهت تهیه مواد اولیه با کیفیت برای خورشت فسنجان مانند گردو می توانید از سرویس اسنپ اکسپرس کمک بگیرید. با استفاده از از این سرویس می توانید بهترین مواد اولیه را در کمتر از ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید.

طرز تهیه برگر ذرت و سویا، مخصوص گیاه خواران

در این مرحله گوشت مرغ ، شکر ، مقداری نمک و فلفل به خورش اضافه می کنیم. حرارت زیر قابلمه را خیلی ملایم کنید تا خورش کاملا جا بیفتد. برای تهیه خورشت فسنجان ملس و جا افتاده با مرغ ابتدا باید تکه های مرغ را به مقداری نمک، فلفل و زعفران دم کرده آغشته کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن تفت دهید. در این مرحله مرغ های پخته و تفت داده شده را به سایر مواد فسنجون اضافه کنید. با یک قاشق یا کفگیر مرغ را با مواد دیگر هم بزنید تا به هم آغشته شوند. شعله گاز را ملایم کنید و صبر کنید خورش فسنجون روی شعله ملایم گاز حسابی بپزد، جا بیفتد و به روغن بیفتد.

مرحله ششم

گردو باید در حدی روی شعله باشد، که وقتی با پشت دست خود را روی گردوها می گذارید، گردوها داغ شده باشند و شما در پشت دست خود داغی را احساس کنید. سپس پیاز ها را رنده کنید، یک قابلمه برداشته و آن ها را با مقداری روغن تفت دهید و مقداری زردچوبه اضافه کنید. همان طور که گفتیم فسنجان ریشه گیلانی دارد و علاوه بر گوشت مرغابی، ادویه و سبزی محلی نیز برای تهیه آن استفاده می کنند. گاهی اوقات هم به جای رب انار، به سراغ رب ازگیل می روند. گیلانی ها برای تهیه فسنجان مجلسی از مرغابی یا خوتکا (نوعی مرغ وحشی) به جای مرغ استفاده می کنند. این گوشت معمولا به صورت درسته پخته و به همان شکل سرو می شود.

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ برای ۲ نفر

در این مرحله به اندازه ای که دوست دارید به خورش نمک بزنید و به همراه مرغ و پیاز تفت دهید. با تغییر رنگ سینه مرغ می توانید گردو ها را اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه ی دیگر هم تفت دهید. در این مرحله داخل قابلمه ای که می خواهید فسنجان را در آن اماده کنید مقداری روغن بریزد و اجازه دهید تا داغ شود. سپس پیاز ها را اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. گیلانی ها معمولا برای درست کردن فسنجان و خوشرنگ شدن آن از یک کفگیر یا ملاقه آهنی استفاده می کنند.